Dabbing, guttekoret

Hvis du øver – blir du god. Når du oppdager det, blir det enda morsommere å synge – og i Nidarosdomens Guttekor elsker vi å synge! Dessuten lærer du å holde fokus og konsentrere deg på øvelsene – det gir faktisk bedre mestring i andre aktiviteter, også på skolen. Store og små passer på hverandre og blir godt kjent i koret vårt. Vi har mye morro sammen i pauser og på turneer – og er en sammensveiset gjeng med stor takhøyde og humor. Sammen med det gode miljøet vårt gir det bedre selvtillit – Bli med du også.

Norges eldste guttekor

Nidarosdomens Guttekor er Norges eldste guttekor og viderefører en 900 år gammel tradisjon med guttekorsang i Nidarosdomen. Her holder vi konserter og deltar regelmessig ved gudstjenester.

Nidarosdomens Guttekor er et av de ledende guttekorene i Europa. Reperatoaret spenner vidt, fra gregoriansk sang til store verker for kor, symfoniorkester og solister.  Vi holder hvert år en rekke konserter i inn- og utland, og har turnert over hele Europa, i USA og Canada.

Bjørn Moe er vår dirigent og kunstneriske leder. Han startet sin egen musikalske karriere i en alder av 8, som en ung sopran i Nidarosdomens guttekor. Han har vært dirigent og kunstnerisk leder siden 1973. Han var også professor i musikk ved Universitetet i Trondheim (NTNU) fra 1973 tilt 2015, hvor han spesialiserte seg på utdanning av fremtidige korledere. Han er allment anerkjent som en av de ledende kordirigentene i Norge, og ble tildelt kongens medalje i gull for sit arbeid i 2002.

Koret består av både unge gutter og voksne menn, til sammen er vi rundt 50 gutter i alderen 9-15 år og 25 mannstemmer. Sopraner og alter rekrutteres fra aspirantkoret, mens mannsstemmene i stor grad er tidligere guttesangere. Flere av sangerne har over 20 år bak seg i koret. Vi legger stor vekt på å beholde guttesangerne lengst mulig inn i stemmeskiftet og har etterhvert utviklet betydelig kunnskap om sang i stemmeskifteperioden.

Vi øver minst 5 timer i uken fordelt på to dager. I tillegg til kommer konserter, turneer og fellesøvelser på lørdager (med et felles måltid) med jevne mellomrom.

Majestetiske Nidarosdomen er vår konsertarena

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre